Een koude douche …

Gevangen in stijve spieren … stokstijf-staand in mijn dikke witte winterjas … voel me al weken een soort trekpop waar je aan touwtjes moet trekken om haar in beweging te krijgen. Een Michelin-mannetje … stram bewegend … het gevoel dat mijn spieren niet meer in mijn lijf passen … lichtelijk af te vlakken met paracetamol en in het ergste geval gooien we er wat naproxen tegenaan. Uiteraard voed ik mijn spieren met magnesium, doe ik oefeningen onder en buiten de douche om maar zo soepel mogelijk te blijven … maar ook dat mag in deze tijd niet veel helpen. En ik heb het koud … zo koud … zit tv te kijken onder een fleece-deken met 2 paar sokken aan terwijl de thermostaat gewoon op 20 graden staat.

Of het nu artrose heet, reuma of fybromyalgie … het maakt niet uit … ik heb in de maanden januari en februari altijd een chronische pijn en “ik moet ermee leven”. Als ik vanmorgen dan weer stijf en stram op de rand van mijn bed zit besluit ik om datgene te gaan doen waar ik in mijn werkzame leven zo’n groot fan van was … een koude douche. Gemotiveerd door een artikel van de Telegraaf waar een fb-vriendinnetje positief op reageert sta ik een paar tellen later onder de douche en nadat onder een warme straal mijn haren zijn gewassen, het inzepen en afspoelen ook gebeurd is moet de knop toch echt om … het kost even tijd mezelf ertoe te zetten om ‘m naar het blauwe gedeelte te draaien … het lukt!!! Ik tel tot 20.  Zullen ook wel geen echte 20 seconden zijn maar het begin is er.

Opgefrist kom ik even later beneden waar ik toch maar eens bewust ga googelen op de voordelen van het koude nadouchen. Ik vind het artikel van de Telegraaf terug … hoe het met koud douchen zit … en een leuk blog uit de Libelle over een week lang koud douchen

Terwijl ik dit aan het schrijven ben heb ik het voor het eerst weer behaaglijk … voel me fit en fris … de stramheid is te harden. We gaan het zien … vanaf vandaag dagelijks een koude douche.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.