Anastasia … een geweldig verjaardagscadeau …

Al jaren geboeid door de Tsarenfamilie “de Romanovs” … zelfs de aanleiding om mijn dochter Alexandra te noemen … kijk ik enorm uit naar de Nederlandse versie van de Broadway-musical Anastasia .

Het gaat over de jonge, moedige Anya … een weeskind dat zich niets herinnert van vroeger en geen idee heeft wie ze is. Met een muziekdoosje als enige bagage gaat ze op zoek naar haar verleden. Een avontuur dat voert langs vorstelijke paleizen en door het romantische Parijs van 1920. Hoe kan het dat Anya sprekend lijkt op groothertogin Anastasia Romanov? Is ze écht de dochter van de vermoorde tsaar Nicolaas? Langzaam ontrafelt Anya haar familiegeschiedenis, om te ontdekken wie ze werkelijk is. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet officier Gleb vlucht Anya naar Parijs. Terwijl iedereen om haar heen een dubbele agenda blijkt te hebben telt nog maar één ding: is Anya echt de illustere Anastasia Romanov of niet?

En het is fantastisch … gekluisterd aan mijn stoel zie ik haar leven in St. Petersburg. Hoe ze ontsnapt met hulp van 2 vrienden aan een sovjet officier en vervolgens met de trein naar Parijs reist om daar haar grootmoeder grootvorstin, Maria Fjodorovna te ontmoeten. Met prachtige zang, dans en vooral de decors … die uitblinken door eenvoud, belichting en kleur. Je blijft geboeid kijken en zit ook helemaal in het verhaal tot en met het eind. Wat een heerlijk cadeau.

Hieronder wat foto’s … foto’s maken mocht niet dus ik heb ze van internet geplukt.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.