Waar is het feestje … hier is het feestje

Dat ik van mijn leven niet voldoende feestjes heb gemaakt kan ik alleen maar op mijn eigen conto schrijven. Best genoten van veel dingen, genoeg kansen gekregen maar gewoon slecht voor mijzelf gezorgd … teveel gepleased. Langzamerhand begint daar nu verandering in te komen en wil ik er voor gaan. Natuurlijk heb ik al ruim 4 jaar de vrijheid om te doen en laten wat ik wil maar angst voor het onbekende houdt mij tegen. Bijvoorbeeld een weekje eilanden … “oh nee want hoe parkeer ik mijn auto daar?”. Dit soort onzinnige dingen zorgen er voor dat ik de afgelopen jaren tot weinig activiteiten kom … behalve mijn Franse actie … vraag me nog steeds af waar ik dat lef vandaan heb gehaald … kan het dus wel.

Sommige mensen worden met onderstaande wijsheid geboren … ik heb veel moeten leren voordat ik tot deze wijsheid kom. En het is zo simpel … het doet hoge (angst)bergen verdwijnen … het maakt dat ik veel meer durf en kan. Alleen maar het zinnetje …. “ik zie het wel als het zover is”. Dit kleine zinnetje maakt dat ik nu zo positief in het leven sta, zoveel zin overal in heb, overal een feestje van maak … ook in mijn eentje … dat ik bruis van energie.

Maar terug naar mijn feestje. Haring eten in Zandvoort is binnenkort weer eens aan de beurt … heb nog een vrije keuzedag van de NS die op moet … heb er al eentje laten verlopen. Binnenkort met het mooie weer … al zal dan misschien de trein tjokvol zitten en is het terrasje van de Winkel van Sinkel aan de Oude Gracht een betere optie … vakantie hè! Of de kaasmarkt in Alkmaar … al jaren op mijn lijstje. Misschien toch het laatste … in Alkmaar zullen toch ook wel terrasjes zijn?

De naweeën van de verhuizing en mijn laatste bezoekjes aan de tandarts hebben mijn vakantie getorpedeerd … had Malta in september op het lijstje staan … die verhuist nu naar volgend voorjaar. En … een beetje geduld is ook niet slecht … ik wil daar één groot feest van maken. Ook altijd nog in mijn achterhoofd de Camino Portugès vanuit Tui. Dat laatste zal wel altijd een droom blijven … maar wie weet.

Het idee al dat ik gewoon kan kiezen … en dat mijn feestje al begint zodra ik de voordeur uitstap … met de auto of lopend naar de bus … overstappen op de trein, mensen kijken, me laten bekijken. Met de trein naar een wandelbestemming … het lopen langzaam weer oppakken om te kijken of ik toch die 1000 km dit jaar nog kan halen. Grensoverschrijdend wandelen … het besef dat er zoveel moois is en dat je het zo maar kunt pakken is eigenlijk een overweldigend gevoel. Op de één of andere manier begint het steeds beter tot me door te dringen na bijna 5 jaar dat ik zelf mag beslissen wat ik ga doen. We zullen maar zeggen … “beter laat dan nooit”.

Ben nog even aan huis gekluisterd door een zeer pijnlijke middenoorontsteking … komt volgens de huisarts vaker bij kinderen voor … maar daardoor nu alle tijd om te dromen en te googelen … plannetjes maken … het besef dat ik bijvoorbeeld de auto kan pakken en naar de kalk-mergelgrotten in Maastricht kan rijden, overnachten in een B&B of een pensionnetje, de volgende dag naar de Cora in Luik boodschappen kan doen en weer terug. Wat een mogelijkheden.

Of ik ga gewoon hier de Duitse grens over … “Bratwurst” halen … heb nog steeds een doorlopende buitenlandverzekering ontdekte ik vorige maand.

Mogelijkheden genoeg … ik kan het en ik durf het!

4 comments

  1. Geweldig toch dat je uit het dal begint te komen, respect voor je hoe je het allemaal doet in je eentje.
    Ik weet wel, iedereen komt op een zeker moment voor de keus te staan als je alleen komt te staan en is best heel moeilijk, je begint dit pas te beseffen als je er werkelijk alleen voor komt te staan.
    Gezellige plannen heb je om nog te gaan doen, geniet van de voorpret en beterschap met je oorontsteking.
    Prettig weekend, de Tour is er ook nog, maandag rustdag en dan is het al bijna weer voorbij helaas, voor je het weet beging de volgende Tour al weer, de tijd vliegt voorbij, maar daar weet jij ook alles van.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.