Tour de France … Macon-St Etienne …

Als Tour de France-fan (ooit mee behept door mijn ex-man, Will was niet zo’n fan) probeer ik zoveel mogelijk te kijken. Vandaag Macon – St Etienne. Ik ken deze route en kijk er eigenlijk met samen geknepen billen naar.

In 2016 besluiten mijn lieve vriend Ap en ik een memorie- toer door Frankrijk te maken. Jarenlang hebben we in onze jonge jaren op dezelfde campings vertoefd … onwetend van elkaar. Maar eens kijken wat er nog van over is. De start zal zijn in Anduze.

Maar om in de Ardeche te komen moet je toch eerst heel wat kilometers afleggen voordat je er bent. Ik ben een luxe mooie caravan gewend en mijn beide mannen waren een kei in het autorijden, ervaring … ik voelde me veilig. Ap zijn caravan hangt van touwtjes aan elkaar en zijn rijkunsten houden wat te wensen óver … maar ik wil zo graag … gooi al mijn angsten overboord.

Dag 1 … Ap wil via de oude route met alle goedkope benzinepompen in Luxemburg. Eerste ellende … bovenaan de laatste bult (gelukkig alleen nog naar beneden) is na het uitrijden de benzine op en staan we met ons gevaarte midden op de doorgaande weg in Martelange. “El, wil jij achter de caravan gaan staan om vrachtwagens te waarschuwen?”. Nou dacht het niet. Mannen uit een busje snellen te hulp. Eigenlijk had ik toen al rechtsomkeert moeten maken.

Om een heel lang verhaal met irritaties van verkeerde kabels, geen reserveonderdelen kort te houden …we gaan Lyon omzeilen en zoeken de route uit … binnendoor van Macon naar Anduze … en dan kom je via St Etienne.

Al rijdend door dit heuvelachtige/ licht bergachtige gedeelte blijkt dat Ap absoluut niet weet hoe hij met een automaat in de bergen moet rijden. Tijdens zijn kunsten google ik voor advies. Regelmatig denk ik te gaan vliegen wanneer we weer bijna een haarspeldbocht uitvliegen.

We zijn heelhuids aangekomen en nadat blijkt dat we de Gorges de Verdon gereden hebben met een gebroken oplooprem ben ik er klaar mee en wil ik via de Route de Soleil naar huis.

Dit alles speelt weer door mij heen als ik ze zie rijden over deze weg. Wie zoekt er zo’n route uit om met de caravan te rijden … ja … ik. Volgende keer laat ik iemand een rijtest doen.

3 gedachtes over “Tour de France … Macon-St Etienne …

    1. Absoluut én een prachtige afsluiting van mijn herinneringen. Heb het er laatst met Ap nog over gehad en hij moest ook lachen om ons avontuur … want dat was het!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.