Matras …

Het idee van Corrie is nog niet zo gek. Met mijn oude matras … een medium met toplaag voor drukverdeling … had ik eigenlijk nooit pijn. Spieren konden wel eens opvlammen maar daar heeft iedereen wel eens last van en het bleef beheersbaar met oefeningen, warme douche … en tenslotte word ik ouder. De afgelopen 4 maand was het onbeheersbaar (op bewuste matras gaan slapen eind februari). Veel zware pijnstillers geslikt waar ik eigenlijk op tegen ben maar ik kon niet anders. En dan op het laatst de trap niet meer op kunnen, geen ramen kunnen zemen, geen haar föhnen, een knijper gebruiken om dingen van de grond te rapen, geen afstanden meer kunnen lopen en nog veel meer “niet”dingen … zag me al als een oud vrouwtje achter de geraniums.

Gisterenavond volksverhuizing. Vooralsnog 1 matras uit een logeerbed gehaald, topdeck van zolder gehaald en naar bed. Het wonder geschiedt … slaap de hele nacht door en word vanmorgen om ca 9 uur wakker. Geen planken onder mijn voeten, geen spierpijn in mijn lijf en zelfs dat kleine beetje in mijn nek gepaard met wat stramheid verdwijnt na een paar koppen koffie. Inmiddels ben ik de trap opgerend, huis opgeruimd … vraag ik me af waar de rugpijn gebleven is die maakte dat ik elke stap als een doorschietende bonk voelde.

Vooralsnog laat ik alle onderzoeken doorgaan want mijn hele lijf gaat gescand worden en dan is het wel fijn te weten hoe het er voor staat.

Gisteren de mooie berichten gekregen dat mijn spieren geen ontstekingen vertonen, alle waarden goed zijn, dat kalkvorming gewoon normaal is voor mijn leeftijd, dat mijn longen schoon zijn, het vaatstelsel in mijn hoofd er gezond uit ziet, ik een zicht heb van 90% en hooguit last heb van oogmigraine maar dat heeft weer alles te maken met stress en daar heb ik al even geen last van. Nu nog even met nek, schouders, heupen en bekken door de molen en dan weten we het wel weer.

Voorlopig ben ik blij want ik ben fit genoeg om weer eens over de dorpsstraat in Renkum te lopen, winkel in, winkel uit te gaan .. en dat is even geleden dat ik daar plezier in had.

4 gedachtes over “Matras …

    1. Helemaal mee eens. Inmiddels haren geföhnd en gestyled, armen in de lucht gehad om iets aan te trekken … de wonderbaarlijke genezing.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.