Dilemma …

Het is wat met die hitte en dan heb ik het vooral over de temperaturen boven de 30 graden. Met de hele zomer nog voor ons wil ik dit toch ook maar eens aan jullie voorleggen.

Door het stoppen met roken zijn er wat (buik) kilo’s bijgekomen. Niet zo erg … mijn figuur kan het hebben maar mijn zomerjurkjes zijn hier niet zò op ingesteld. Nu zie ik genoeg vrouwen lopen met een buik in een jurk, stoor me daar niet aan, vind het eigenlijk prima, staat ook nog best goed … bij sommigen zelfs mooi … maar bij mijzelf kan ik het niet aanzien … ik wil nog steeds die strakke buik. Nu snap ik ook wel dat dàt een onmogelijk iets is als je niet de juiste genen hebt en meer naar rondingen neigt.

Gelukkig heb ik niet bij mijn verhuizing naar Oosterbeek mijn hele zomergarderobe van de hand gedaan en beschik ik nog steeds over wat korte broeken en rokjes waar ik me in Drenthe en op vakantie gewoon in vertoonde. Inmiddels loop ik er dan ook regelmatig in en rond mijn nieuwe huis in rond.

Wat mij nu opvalt is dat er best veel vrouwen van mijn leeftijd en ouder in Renkum en Doorwerth …(naburige dorpen) in tegenstelling tot de dames in Oosterbeek (die zich over het algemeen meer in een nette rok c.q. broek vertonen) … in korte broeken/rokken lopen … èn ik vind het leuk om te zien. ( Maar misschien zijn dat wel vakantiegangers????)

Vorig jaar heb ik al de keus gemaakt om mijn gerimpelde bovenarmen aan de buitenwereld te laten zien … tenslotte verberg ik de rimpels in mijn gezicht ook niet maar nu dient het volgende vraagstuk zich aan. Kan … en vòòral wìl ik … bij temperaturen die de 30 graden overstijgen … ook in mijn korte broek naar de supermarkt of neem ik de moeite om mij om te kleden voordat ik de auto pak. Het gaat dus om bezigheden in de buurt. Voor de stad kleed ik me wel. Aan de andere kant als mijn destijds 70-jarige (27 jaar geleden) moeder in een korte broek met mij boodschappen zou zijn gaan doen zou ik me rot geschaamd hebben … maar dat zijn natuurlijk weer andere tijden.Het enige mooie aan mij dat op een redelijke manier de tand des tijds doorstaan heeft zijn mijn benen … zeker als ze een beetje bruin zijn. Wil ze ook nog wel laten zien … toch!!!

Na dit alles geschreven te hebben … heb ik misschien het antwoord voor mijzelf toch al gevonden en neig ik naar het dragen van een nette rok die op de knie mag hangen … alhoewel ik me ook realiseer dat als ik nu op een camping in bijvoorbeeld Domburg zou staan ik er geen enkele moeite mee zou hebben me overal in korte broek of kort rokje te vertonen … ook op onze “sightseeing” tochten buiten de vakantieplaats.

Er kan dan verschil zijn tussen vakantiekleding en gewone kleding maar hoe zie ik op straat dat het een toerist is of een gewone bewoner. Ik kan er toch ook als een toerist uitzien??? Snappen jullie me nog?

Dilemma … wat zal ik doen???? Vooralsnog ga ik me nu even aankleden en optutten voor de supermarkt in Oosterbeek …

5 gedachtes over “Dilemma …

  1. Gewoon doen ik heb nogal wat buikrolletjes en putjes maar zelfs ik draag een korte broek al is die dan wel tot op de knie :} heb zelfs nog het probleem met steunkousen eronder in begin trok ik lange broek aan maar dat is mezelf pesten dus gewoon lekker korte broek liefs ria

    Liked by 1 persoon

  2. Bedankt voor jullie support. Ben er helemaal uit. De korte broek blijft voor rondom huis en tuin … ideaal met tuinieren als je toch constant moet bukken. Heb tenslotte niet voor niets een wandelrok gekocht omdat ik dat ’s zomers prettiger vind dan een broek. Het rokje mag mee het dorp in. Net gedaan en beviel prima.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.