Drôme Provençale … en Lavendel

Het departement Drôme is één van de mooiste gebieden van Frankrijk en dan met name de Drôme Provençale … het gebied waar ik zo ongelooflijk veel van hou, waar ik tot leven kom waar de taal, de mensen, de markten, het eten, de lucht me blij maken. Je ruikt de Lavendel … nou die ruik je inmiddels hier ook. Mijn eigen samengestelde bodylotion … olijfolie met sterk geconcentreerd Lavendel extract … vakantiegevoel.

Als je de Alpen met de Provence kruist, wat krijg je dan? De Drôme! In het noordoosten van dit departement vind je de grillige, bergachtige Vercors, in het zuiden de charmante Drôme Provençale. En tussen de lavendelvelden van het zuiden en de rotsen van het noorden zijn talloze schitterende dorpjes te bezoeken. Middeleeuwse parels, lieflijke villages perchés (dorpjes op een heuveltop), boordevol traditie en geschiedenis.

Een kennisje attendeert mij op de facebook community van Au Rêve Chatoyant en ik meld me aan. Nu word ik dagelijks verrast met prachtige foto’s en zie ik veel bekends voorbij komen. Uiteraard ligt een bezoekje aan hun webpagina dan ook voor de hand. Het is een kleinschalig vakantieverblijf. De reis is me te ver in mijn eentje met mijn autootje … maar dit lijkt me een lust voor het oog … zeker met de wandelmogelijkheden. Bijna elke dag heb ik nu even dat Franse gevoel waar ik zo blij van word.

Eigenaar foto’s: Au rêve Chatoyant

Met deze heerlijke temperaturen, ’s avonds lang buiten komt toch dat hele Franse gevoel weer terug. Overdag is het enige minpuntje dat ik me in een bikini achter een windscherm in alle bochten wil wentelen om toch maar zo veel mogelijk huid in de zon te krijgen. Nog steeds de erfenis van een naturistisch zomerleven met manlief. Een streeploos bruin lijf. Eigenlijk zou ik mijzelf moeten trakteren op een dagje Thermen Bussloo om eens helemaal bij te kleuren … maar goed .. een mens kan niet alles hebben en in mijn eentje ga ik niet. Tja … en als ik dàt niet wil … moet ik ook niet zeuren.

Maandag: Maar terug naar het temperatuurtje. Heerlijk ’s avonds buiten zitten, geen tv … alleen e reader en mijmeren over het goede leven. Ook de tuin komt voorbij maar die gaat al snel weer weg … geen inspiratie. Dan een pling met de weekfolder van Intratuin Elst … Lavendel (Lavandula angustifolia ‘Hidcote’) D 26 cm €14,95. Een hoop geld maar ik denk toch dat ik alleen maar blij van Lavendel word. En dit is nou eenmaal ook degene die ik hebben wil.

Dinsdag: Boodschappenlijstje. Eerst naar de Action, Kruidvat en Plus voor de broodnodige hebbedingetjes en dan door naar Elst. Maar zover kom ik vanmorgen niet. Bij de Plus staan 14 Lavendel “Hidcote” met een doorsnee van 21 cm voor 2,99 euro per plant. De kar is snel gevuld … gauw weer terug naar de Action voor de tuinslang.

Mijn auto ruikt helemaal naar Lavendel .. zit ook onder de Lavendel … maar ik ben zo’n gelukkig mens … heb lavendel, een tuinslang die het doet en van de week ga ik nog even een klein badje bij de Action halen voor de broodnodige afkoeling. Een minituin in vergelijking met Ansen … dan ook maar mini-aanpassingen. Nog wat Lavatera en vlinderstruiken en mijn tuin is vol.

4 comments

  1. Leuk zo geworden met die lavendel, misschien nog een ideetje om een grote poster met een mooie lavendel afbeelding aan de wand van je schuur te hangen, kun je tegenwoordig ook voor buiten kopen, zie je vaak in Rob’s Tuinverbouwing of Eigen huis en Tuin.
    Geniet van je tuin, stuk kleiner maar ook een stuk minder onderhoud moet je maar denken, relaxen is ook belangrijk.
    Geniet en fijne dag[en] gewenst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.