Montmartre en een beetje dom …

De uitdaging om grensoverschrijdend te werk te gaan ben ik maar niet aangegaan. De hitte werkt wat tegen maar ook doen mijn ledematen niet echt wat ik wil … ook weinig energie.

Gelukkig hebben ze vandaag Montmartre naar Kasteel Doorwerth gehaald en kan ik daar een beetje vakantie vieren. Mijn hebberigheid op dit soort markten ken ik en daarom heb ik maar wat veiligheid ingebracht … afgepast geld en géén pinpas. Dat dàt een goeie zet is blijkt maar weer eens als ik nà de aanschaf van overheerlijke (ja .. geproefd) Griekse olijfolie en 2 schapen kazen me aan het eind van de tour een schitterend serviesje (zie foto 5) cadeau wil doen.

Alles is ingepakt … en daar sta je dan … even vergeten dat ik afgepast geld bij me heb … schaamrood op de kaken maar gelukkig op dat moment de enige bij de kraam. Naar huis zonder … niet weg laten zetten en geen aanbetaling aangedaan … eigenlijk geeft me dat ook wel een goed gevoel want … wat had ik met die kleine kopjes aangemoeten en waar had ik het in mijn keuken nog neer kunnen zetten. Heb mijzelf gered!!! Had mijzelf ook nog een overheerlijk flesje “zondags”wijn beloofd … helaas ben ik die nergens tegengekomen.

Een leuke bijkomstigheid is dat ik onlangs hoor dat ik met mijn donateurspas van het GLK (Geldersch Landschap & Kasteelen) gratis het kasteel kan bezichtigen. Nu ik er toch ben lijkt me het een heerlijke koele afwisseling … temperatuur stijgt snel. Binnen is de leukste ontdekking dat er een kinderspeurtocht uitgezet is en laat ik nu over 1,5 week Lotte en Fiene een weekend te logeren hebben … zal me even goed inlezen om dit voor meisjes ook aantrekkelijk te maken. Al hoewel ik best snap dat dàt gepaard zal moeten gaan met een cadeautje uit de museumwinkel en een lekker ijsje.

En dan wil ik jullie vooral het toppunt van mijn dag niet onthouden … een blog schrijven in de schaduw in mijn tuin. Naar 3,5 jaar een verademing.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.