Mijn tuin(tje) …

Nu de zon lekker schijnt, de temperatuur wat oploopt en de zonnige tuinreclame steeds vaker in mijn brievenbus ligt moet ik me toch eens met het buitengebeuren bezighouden.

Inmiddels heb ik 3 hortensia’s en een klimmende kerstroos. Met wat eenjarig spul en een paar vaste planten erbij is hij wel gevuld … zou je denken.

Maar wat voor een tuin wil ik? Bloemen, kruiden? Ga ik werken met potten? Wil ik voor de kleur wat heesters tegen de Hedera aan … of neemt dat teveel ruimte in beslag. Ga ik voor een tuinset of ben ik tevreden met mijn luie kampeerstoelen. Lekker opklapbaar en makkelijk weg te zetten. Vragen … en nog geen antwoorden.

Achterin bij het hek moeten tegels bijgelegd worden anders sta ik steeds met mijn fiets tussen de bloemen als ik de schuur in en uit wil … daar heeft duidelijk iemand niet over nagedacht.

Als 2e moet ik met mijn buurman overleggen wat we als schutting nemen … maar buurman woont er nog niet en is er zelden.

De voortuin is niet zo diep … daar kan een stoel staan maar waarop? Grind dacht ik … wordt me afgeraden. Nu denk ik over leisteen … nog maar even verder denken. Gras lijkt me wat overdreven … moet je nog gaan maaien ook.

Ik heb nog even tijd … de IJsheiligen zijn pas 11 t/m 14 mei en 1 jarig spul voor die tijd blijft link.

Voor ijsheiligen de bloemen buiten,

veelal kun je daar naar fluiten,

wacht af tot ze zijn voorbij,

de bloemen zijn u daarvoor blij”

Al met al heb ik nog wat denkwerk voor de boeg … eerst maar naar een tuincentrum om me te oriënteren.

En uiteraard zijn ideeën heel welkom.

4 comments

 1. Er zijn van die leuke lange bakken, die graaf je de grond in met heester en andere soorten groen, heb je gelijk een dikkere haag en zit je niet zo te kijk, je ziet dit regelmatig bij Rob’s Grote tuinverbouwing op zaterdag middag.
  Desnoods wat mooiere tegels op je zit plek en die er nu liggen gebruiken voor een pad naar je schuur.
  Eventueel een mooie grote parasol die je kunt laten staan en dicht doen met een zak er over heen en in de winter weer binnen zetten of zo.
  Wat mooie potten, wellicht met planten, niet goedkoop maar wel winter harde nemen en in eentje misschien wat lekkere verse kruiden voor je kook hobby.
  Er is genoeg, maar misschien zo veel dat je door de bomen het bos misschien niet helemaal ziet, goed over nadenken, kopen kan altijd nog maar dan wel als je goed weet wat je wilt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.