Rondje Hemelse Berg …

Het is een andere wandeling geworden. Mijn wandelafspraak vindt het te nat … we blijven dan maar wat meer in de buurt. De Hemelse berg met vertrek vanaf het Airborne Museum dat nog steeds in de steigers staat.

Het is inderdaad wat druilerig maar goed te doen al vinden de herten het blijkbaar ook wat te nat en blijven zij in de beschutting van hun voederplaats.

Het lopen valt me mee … heuvel op en heuvel af gaat goed. Conditie is er gelukkig nog. En ook nu is het weer een prachtig natuurschoon. Altijd weer genieten. Het is een gedeelte van het klompenpad “Rosandepad” … ik denk dat ik dat zondagochtend ga lopen … vanuit mijn woonverblijf kan ik daar zo instappen

.De Hemelse Berg is bekend door de Operation market Garden en nog altijd zijn daar de aandenkens van te zien. Zoals deze kuil. Tekst op bord:

“Hemelse Berg – september 1944

Tijdens de Slag om Arnhem vonden Oosterbeekse burgers in deze kuil een natuurlijke schuilplaats tegen het oorlogsgeweld. Reeds eerder stond deze plek bekend als ‘de Hel’. Dit verstilde bosgebied was in de septemberdagen van 1944 een gebied waar zware strijd werd geleverd. Het maakt deel uit van het landgoed de Hemelse Berg. Het landhuis werd in de strijd verwoest.”

Het is heerlijk om weer in dit geaccidenteerde landschap te lopen al vindt mijn teen het minder prettig maar de pijn is te houden. We klimmen en klauteren rustig verder. Langs de eendenvijver en  de Pergola van mevouw Kneppelhout.

We schampen de zuidelijke Perimeterroute  waar door middel van informatiepanelen het verhaal verteld wordt van de Slag om Arnhem. Uiteindelijk zijn we na 2,57 km weer terug bij het park Hartenstein waar wat bordjes bij  bijzondere bomen staan. Ze zullen best  bijzonder zijn maar  een schoonheidsprijs winnen ze volgens mij niet.

De kop is er af … ook al is het net een honden-uitlaat-rondje. Maar binnen is binnen. Ik weet wat ik aan kan en daar gaat het om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.