De ENKA en terug …

Onze wekelijkse wandeldag met Wandelsport Gelderland … de maandag van “Twaalf tot twee!
Scherp van geest en fit (denk ik) sta ik klaar om te gaan genieten van een wandeling door de bossen van Hotel (Landgoed?)De Bilderberg Oosterbeek … bekend van de Bilderberg Conferentie in 1954 met vooraanstaande staatslieden, financiers en intellectuelen uit Europa en de Verenigde Staten … uitgenodigd door Prins Bernhard om in hotel De Bilderberg te discussiëren over de almaar groeiende kloof tussen Europa en Amerika. De aanloop naar dit gebeuren komt ter sprake in een verslag van een uitzending van Andere Tijden in 2014.

Terug naar de wandeling. Het is waterkoud en een licht regentje daalt op ons neer. Met z’n vieren lopen we heuvels op en af met de pas er goed in … toch is het zo’n dag dat de meters traag aan je voorbij gaan.

Nadat we samen geconstateerd hebben dat we een kleine 5 km gelopen hebben zien we in de verte door de bomen heen vaag een gebouw opdoemen. (Geprobeerd op de foto te zetten maar mislukt!) Op de vraag van Jacques of wij weten waar wij zijn moeten we ontkennend antwoorden. We hebben zoveel bochtjes en heuvels gelopen en vooral gekletst dat het ons totaal ontgaan is.
In mijn enthousiasme roep ik dat ik denk het bijna afgebroken gebouw van de ENKA (naast station Ede) door de bomen heen te zien. Op mijn vraag aan Jaques of dat klopt krijg ik uiteraard een serieuze bevestiging … het is een schot voor open doel!!! Als aanvulling krijg ik ook nog informatie over de toren waar we naast staan … “de oude toren van de “ENKA”.

Gelukkig tuint Yvonne er ook in. Volledig onnozel (en de bijna 5 km van even tevoren volledig vergetend) en ook nog blij dat we zomaar zoveel gelopen hebben tuin ik met mijn volle lengte in deze grap. Hoezo fit van geest!! Ede ligt wel verder dan bijna 5 km van Oosterbeek.
We zijn gewoon bij de watertoren van Oosterbeek (ontworpen door architect Th.K.J Koch en is gebouwd in 1938. De toren heeft een hoogte van 22,35 meter en heeft een waterreservoir met een inhoud van 150 m³) en wat het afbraakgebouw is dat ik door de bomen heen zie ben ik vergeten.

Na herstelt te zijn van een lachbui kunnen weer verder …

inmiddels begint er een zonnetje te schijnen.
In het gezellige in Kerstsfeer gehulde hotel genieten we van de koffie en kunnen we terugkijken op een heerlijk wandeling!!!wp2075 - kopie

Een gedachte over “De ENKA en terug …

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.