Rondje Doorwerth … een verrassing!

Vandaag loopt hond Tess mee en wordt het een rondje Doorwerth waarbij we hopen bij Kasteel Doorwerth uit te komen. Soms zullen we een bekend stukje van het Dorenweertse klompenpad mee lopen maar verder wordt het op de gok wat paadjes pakken.

We lopen achter de Beethovenlaan het bos in … heerlijk koel trouwens door de Carddanusbossen. Komen uit op de Van der Molenallee, daar weer het bos in voor een doorsteek naar de W.A. Scholtenlaan om daar op de gok door het bos te gaan en hopelijk uit te komen in de buurt van het kasteel café.
Tess heeft zo haar eigen route, behoedt ons voor een steile afdaling (denken we) om vervolgens met grote snelheid een ander steil pad naar beneden te nemen. Doodeng.
Door de droogte is het allemaal mul zand. We kunnen ons in het begin nergens aan vast houden en om te voorkomen dat we gaan glijden zetten we de voeten dwars op het pad en komen uiteindelijk beneden. Dit doen we dus nooit meer!!!

Nog iets verder door komen we op een weg uit en dat blijkt bij het weggetje te zijn dat leidt naar de kasteelgracht. Goed gedaan vinden we zelf. Alleen heel vervelend voor Tess die komt bij de ophaalbrug onder de plakkende blaadjes te zitten waardoor zijn vacht begint te klitten.

Een verfrissing op het terras en weer naar boven volgens een route op google maps. Terug via de holle weg waarbij het eerste stuk een uitdaging is. En dat blijkt ook wel als ik later thuis aan het googelen ben.

De Holleweg in Doorwerth start aan de fietsvriendelijke Fonteinallee, vlakbij kasteel Doorwerth. De smalle weg tussen de hoge bomen laat je als wielrenner klein voelen. Gelukkig wordt je in al je kleinheid niet omvergereden door auto’s, want die komen hier zelden of nooit.
Direct aan de start begint de ellende. De eerste 200 meter is heeft de beklimming een gemiddelde steilheid van 11%. Daarna vlakt de beklimming langzaam af.
(Holleweg Doorwerth
51% makkelijker dan de Keutenberg … en ik kan het weten want in december liep ik de Keutenberg)

Na een paar kilometer dienen door de toppen van de bomen de eerste flats van Doorwerth zich weer aan. Een verrassende wandeling.

Ondanks de hitte van de afgelopen dagen en de soms wat latere start maken we toch onze kilometers en haal ik in ieder geval 3x in de week mijn 10.000 stappen. wp1614

Ga me nu oriënteren op de wat langere NS wandelingen/trage tochten om op zaterdag of zondag te lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.