De wandelclub …

Als ik vorig jaar tijdens het lopen met een groep de opmerking “we zijn niet aan het winkelen maar aan het wandelen” te horen krijg begrijp ik dat ik beter niet meer met een groep kan lopen … mijn tempo is te laag. Maar ook de (op dat moment nog onbekende) pijn in mijn voeten speelt een rol.

Na een paar maanden niet lopen is de “drive” om weer te beginnen er niet meer, het “bankhangen” heeft gewonnen. Heel af en toe laat ik me door iemand overhalen om mee te gaan maar dat levert zoveel pijn in mijn voeten op dat het echt niet leuk is.
Ook het gedwongen thuiszitten totdat mijn orthopedisch aangemeten wandelschoenen klaar zijn speelt hierin een grote rol. En àls ik dan weer kan gaan lopen is mijn conditie tot “0” teruggebracht. Maar moet ik dan maar stoppen met lopen? Nee!!!
Ik heb een schop onder mijn kont nodig. Maak afspraken met mensen om te lopen, stapje voor stapje gaat het beter … pak zelfs alleen mijn lange wandelingen.

Maar er moet meer gebeuren … de geraniums ben ik zat en ga googelen voor mogelijkheden. Ik kom terecht op de site van Spiritwalks.
Ze hebben een groep speciaal voor “mensen met copd, diabetis, astma, obesitas en slechte conditie”.
Ik meld me aan en vanmorgen heb ik dan mijn eerste wandeling. Het is een klein groepje. We lopen achter de Rosendaelsche Golfclub … een prachtig stuk bos. Heuvelachtig! Het is weer genieten.
Toch een redelijk tempo met af en toe een versnelling er in om de longen open te zetten. Halverwege stoppen we … OEFENINGEN!!! Het lijkt wel “Nederland beweegt”!

Ik besluit een 10-rittenkaart te nemen. Elke week een goed begin op de maandag. de groep is gezellig, leg leuke contacten, de sfeer is goed en het kopje koffie na afloop geeft gelegenheid tot gezellige gesprekken.wp1385

Goeie actie van mijzelf … al zeg ik het zelf!

2 gedachten over “De wandelclub …

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

springkikker.nl/kletspraat/

Voorjaar, buien, onstuimige wind en zonnige dagen

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.