Bergsham … een cultuurhistorische wandeling

Ik stuit bij route.nl op een kleine wandeling van ca. 7 km. De heide en het bos van Bergsham. Lang genoeg om te kijken of ik grotere afstanden aan zal gaan durven met mijn nieuwe wandelschoenen.

De start is bij het Zandsculpturenfestijn in Garderen Thuis bega ik de grote fout om niet even op de website te kijken en ga er maar automatisch vanuit dat toeristische evenementen wel gewoon open zullen zijn … terwijl ik kennis genoeg heb van de Bible-Belt en het dus kan weten.

Na een half uurtje rijden zie ik de eerste reclameborden en wat grappige beelden … dat beloofd wat. Maar dan … een verlaten parkeerplaats. Het dringt tot me door … dit wordt alleen wandelen en geen terrasje met lunch zoals ik mijzelf beloofd heb.

In de paar minuten die ik nodig heb om mijn rugzak te pakken en fitbit in te stellen komen er aan de lopende band auto’s voorgereden met hele families er in … ben dus niet de enige!

Het pad voert direct richting bos. Nu heb ik een routebeschrijving waarop vermeld staat hoeveel meter je een bepaald pad moet volgen voordat je links of rechts af moet en !!!! … er worden straatnamen vermeld. Duidelijker kan haast niet zal je denken. De eerste bospaden gaan goed. Het pad loopt langs kapitale villa’s omheind met enorme hekken. De meeste kun je vanaf het pad niet zien. Ik kom meer mensen tegen met uitgeprinte routes.
Nee!! Er staan geen straatnaambordjes in het bos … je moet dus echt afgaan op het aantal meters. Op een kruising ben ik echt de kluts kwijt … Google maps er maar bij en de volgende straatnaam als bestemming invoeren. Twijfel … maar er komt een hele familie aan die mij maar al te graag willen helpen. Het wordt gezellig … er zijn meer twijfelaars. Er ontstaan gezellige gesprekken. Mensen die in de buurt op campings staan.

Weer wat uitgerust verder en voordat ik er erg in heb loop ik al weer op de Hogesteeg langs de N310. Het is wat minder dan de beloofde 7.82 km maar het is goed. Mijn voeten vinden het een fluitje van een cent … ik heb meer moeite met mijn conditie … daar valt nog heel wat te verbeteren.
Aangekomen op de parkeerplaats rijden er nog steeds auto’s af en aan. Een laatste slok uit mijn flesje water en maar weer op huis aan.

Uiteindelijk 6,23 km gelopen

.IMG_20180520_140732[4206]

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.