Lent – Nijmegen … trage tocht

Een stadswandeling tussen de stations Nijmegen-Lent en Nijmegen- Centraal. Heb als eerste opbouw-tocht voor deze gekozen. Gaan mijn voeten tegenwerken … kan ik altijd ergens de bus of in noodgeval een taxi pakken.
We gaan lopen rond de Waal, Spiegelwaal en het eiland Veur-Lent. Het is hèt recreatiegebeuren van Nijmegen. Zodra het mooi weer is wordt er genoten van de strandjes, muziekfestivals … er wordt volop gerecreëerd.
Een prachtig en indrukwekkend uitzicht wordt me beloofd door de vele bruggen, het drukke bootverkeer, het Waalfront, de Ooijpolder en de stuwwal in de verte.
De officiële wandelroute vind je hier

Met de trein naar Lent. Zodra ik daar naar beneden loop kom ik in de weilanden terecht. Lent en de snelweg laten we rechts van ons liggen. Via fietspaden, wandelpaden kom ik op de Zaligestraat die ik moet volgen tot op de dijk, langs Fort Hof van Holland waar niet veel van te zien is behalve een gracht en wat kreupelhout …

Meteen aan de andere kant de dijk weer af richting een brug … maar nee … die laten we liggen. Vlak voor de brug moet ik “met een sprongetje” naar beneden naar de waterkant, linksaf, onder de brug door en de waterkant blijven volgen. Het is zwaar … mul zand en meer richting water zakken mijn voeten in de blubber. Leuk om te zien hoe er al gerecreëerd wordt … veel kano’s.
Ben blij de volgende brug te zien … daar mag ik omhoog. De Lentse warande. Genoeg plek om even te lunchen, te genieten van alles wat voorbij komt en uitzicht op Nijmegen.

Inmiddels voel ik mijn benen. Het is warm … maar ik ga door naar de volgende brug. Voor de brug rechtsaf naar het water, verder naar beneden naar het betonpad langs het water. Dat zullen we maar niet doen want dat staat onder water!
Over een stuk gras land, rechtsaf verder richting Nijmegen. Vlak voor Nijmegen weer rechts naar een onverhard pad.
En dan staat er “onder de brug door de dijk opklimmen”. Die is me te hoog, ook teveel mensen die me dan zien stuntelen. Ik besluit door te lopen en dan verderop op de Oosterhoutse dijk uit te komen. Helaas mis ik hierdoor wel een terrasje waar ik eigenlijk wel gebruik van wil maken al is het maar voor een sanitaire stop.
Maar in de verte gloort de “Snelbinder” … de fiets/wandelsnelweg tussen station Nijmegen en Lent/Oosterhout.
Nog even doorbijten, de ijzeren trap op en dan genieten van het uitzicht … bruggen, de skyline van Nijmegen, de oude stadspoort.

Ben blij dat ik het gedaan heb. Weliswaar niet de 14 km maar de helft. Het wordt nog heel wat trainen voordat ik mijn conditie terug heb.Screenshot_2018-04-08-14-30-36[2764]

4 gedachten over “Lent – Nijmegen … trage tocht

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.