Stadswandeling Den Haag, loopje strand Scheveningen … 13,95 km

Halverwege de jaren ’80 heb ik in Den Haag gewoond en gewerkt. De stad van toen kende ik op mijn duimpje … tijd voor een update want er is nogal wat gebouwd.
Wandelen en shoppen … het levert kilometers op.

De auto wordt op loopafstand van het centrum geparkeerd in de parkeergarage van het Malieveld en het is nat … heel nat.
Het eerste dat opvalt is de (voor mij) nieuwe sky-line. Alle torens hebben aparte namen(zie link). Ook is het overduidelijk dat het het jaar van Mondriaan (& De Stijl)is. Een kleurig geheel. Het station heeft ook een enorme verandering ondergaan. Zoveel dat je toch echt soms even de weg kwijt bent.

Via het station gaat het richting Bijenkorf waar het eerste kopje koffie genuttigd wordt. Op elke etage even de luxe opsnuiven. In al die jaren staat alles nog op dezelfde plek. Naar beneden via het prachtige trappenhuis met haar glas in lood.
Buiten wordt veel (ge-)verbouwd. Het zo bekende “gele steen “gebouw van V&D wordt nu bemand door een ander winkelketen. Een beetje weemoed. De poort van China Town. De zon begint langzaam door te komen, de jas kan uit. Echt een perfect winkeldagje.
Het geeft me een heerlijk vertrouwd gevoel om de winkels van toen binnen te lopen. Al is Maison de Bonneterie geen “Bonneterie” meer maar een mega-vestiging van H&M. Een kleding aanbod dat haar weerga niet kent.
Even neuzen bij Mark & Spencer levert meteen een leuke combinatie op. Ik beloof mijzelf voor de wintergarderobe ook een dagje Den Haag te geven.
Het plattelandsmeisje dat het liefst in een spijkerbroek loopt is even helemaal verdwenen en geniet van dit heerlijke luxe gevoel.

Mijn gedachten dwalen af naar de tijd van toen … met collega’s terrashoppen, ontbijtje halen op de Dennenweg om half 8 ’s morgens, de jazz-avonden in duistere cafeetjes.

Dan nog even de toeristische route via het Buiten-/Binnenhof … daar is niets veranderd!

Op naar Scheveningen want een dagje Den Haag zonder een visje van Simonis in de haven … dat kan niet. Maar … daar is het even schrikken.
Was het vroeger een cafetaria-achtige kleine ruimte waar je je visje aan een statafel kon nuttigen en gewoon aan de balie je inkopen kon doen. Nu is het een grote ruimte geworden met 2 ingangen. De één voor het restaurant, de ander voor je boodschappen.
Herrie alom, bijna geen plaats om te zitten. Je besteling wordt omgeroepen en als je dan zwaait komen ze je het bestelde brengen. De volgende keer ga ik wel weer naar Simonis bij de Pier.
Een gezellige dag en zeker voor herhaling vatbaar. den Haag maar niet meer vergeten!

Een gedachte over “Stadswandeling Den Haag, loopje strand Scheveningen … 13,95 km

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.