Wandelwetenswaardigheden …

Sinds Frankrijk ben ik nog steeds niet lekker op gang. Last van mijn rug, voeten, scheenbeenontsteking, blaren, jicht in grote teen.  Balen!!!
De avond 4 daagse met Lotte en Fiene gaat goed  maar 5 km is natuurlijk iets dat ik wel moet kunnen lopen. En het plezier om dit met hen te doen is zo groot.

Ik ben lid van de fb-groep 1000/2017. Veel verhalen van alleenstaande vrouwen die heel veel lopen en sommige maken ook gewoon zwerftochten.
Schoenen aan, rugzak om, deur dicht en lopen maar. Dat laatste is wat ik ook het liefst zou willen. Heb grote bewondering voor ze.
Al een paar dagen begint zich een plan te vormen om de Heuvellandroute in zuid-Limburg te gaan lopen. Nog wat drempels tussen de oren. Wordt aangewerkt!

Ook heb ik een uitnodiging liggen om  landgoederen in en om Arnhem  te gaan lopen.

Maar goed … meer lopen en vaker! Eerst van mijn mankementen af.
Als eerste naar een goeie pedicure geweest. Voeten behandeld, En een orthese laten aanmeten om te voorkomen dat ik steeds blauwe nagels krijg, die er weer afvallen maar de volgende is ook weer snel blauw. Helaas niet het reslutaat dat ik wil hebben.
Naar de podotherapeut, nieuwe zooltjes en plakvilt om drukpijn bij de hallux valgus te verminderen maar ik durf ik steeds geen lange afstand te lopen. Iets voelt niet goed.

Dan blijft er 1 optie over … nieuwe schoenen! Met weemoed neem ik afscheid van mijn Meindl’s dus maar naar een goeie sportzaak. Verkeerde zuinigheid is fout.
Ik google op een sportzaak waar ik keuzes heb uit meerdere merken, breedtes, maten, hoog, laag en middel. Na veel passen, meten en lopen worden het de lage Lowa’s om speciaal als zomerschoen te gaan gebruiken.
wp616

Een lage schoen is even wennen maar het voelt wel goed … denk ik! Ik mag er een dag mee binnen lopen voor het juiste gevoel en kan ze eventueel dan om ruilen.
Het grootste verschil is dat de Meindle 606 gram per schoen weegt en de Lowa 370 gram. Een pond minder gewicht aan mijn voeten.


Het voelt niet goed, maar geen van die andere voelden goed.

Vannacht … tja dan komen de beste ideeën … bedenk ik me ineens dat ik normaal ook niet met zooltjes loop.
Hoe ben ik eigenlijk aan die zooltjes gekomen?
Vaag herinner ik me dat ik ooit in Exloo bij Schutrups wandelschoenen kocht en daar aangaf dat ik wel eens last had van een doorgezakte voet. Nu werken ze daar ook met een podotherapeutenpraktijk en voordat ik er erg in had had ik zooltjes!!!
Maar die draag ik helemaal nooit. Uitsluitend in mijn wandelschoenen! Heel soms, als ik pijn heb aan de binnenkant van mijn enkel wil ik ze weleens in een paar stevige molières … vooral binnenshuis .. dragen en dan kan ik er meteen weer weken tegen.

Vanmorgen met frisse moed haal ik mijn zooltjes er uit en doe de Lowa zooltjes terug. En dan heb ik ineens een formidabele schoen. Hij knelt nergens, voelt als een zacht omhulsel!

Nu hopen dat dit plan werkt. Morgen maar beginnen … er liggen nog 2 afstanden van het Elfbergenpad op me te wachten.

Een gedachte over “Wandelwetenswaardigheden …

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.