Oefenwandelingen …

Voorzichtig maak ik dagelijks op gewone schoenen wat kilometers naar de super, de fysiotherapeut krijgt  mijn rug weer wat mobieler, oefeningen zorgen er voor dat ik wat steviger op mijn benen sta … alleen die voeten nog …  maar dat is iets dat tussen mijn oren zit!  En ik weet dat er nu eentje al grinnikend zit te denken
“Ja El … orthopedische schoenen hè!”
Misschien moet ik om te beginnen dan maar eens aan aangepaste wandelschoenen gaan denken!

Voor het goede doel dus … wandelingen plannen. Tenslotte moet die 6 kilo van een maand 3 gangendiner’s er ook nog af!
De eerste wordt gepland voor zaterdag. Scheveningen … Mesdag, vloedlijn, Boulevard … het aangename met het nuttige verenigen.

Zaterdag 20 mei:
Met de trein naar Den Haag waar het al een hele kunst is om de juiste bus te vinden naar Panorama Mesdag dat de culturele omlijsting van vandaag zal zijn. Tot 2x toe vragen we in ons beste Nederlands waar bus- c.q. tramhaltes zijn en steeds krijgen we in het Engels antwoorden. Wonen er geen Nederlanders meer in Den Haag?
We vergapen ons aan het immense doek. Het blijft prachtig om te zien … steeds weer. En ook steeds weer bij binnenkomst het gevoel dat je op het strand staat.

Tegen de tijd dat we op het echte strand aankomen hebben we een strakblauwe lucht, is het nog niet zo gek druk, is het heerlijk om met je voeten in het water te staan, geniet ik van de lucht, de kleuren, de winkeltjes en een heerlijke bak ongezond gefrituurd eten … hoezo 6 kilo er af!
Uiteindelijk hebben we ruim 8 km gelopen. De kop is er af!

Maandag 22 mei:
Samen met Ria en Pippin … die ook zo blij is mij weer te zien en uiteraard v.v. … een kleine wandeling met wandelschoenen. Knobbels ingepakt in een in hoefijzervorm geknipt stukje orthopedisch plakvilt.wp596
Pijnvrij en ik loop als een speer. Voorlopig een goed hulpmiddel. Het wordt uiteindelijk een wat langere wandeling. Het is genieten … wat wonen we toch in een prachtige omgeving c.q. land.

Vanaf volgende week gaan we weer langere afstanden maken. Zeker nu ik de Topografische wandelkaart van de Gelderse Vallei heb kunnen we nog meer ontdekken.wp601

En Joke … we komen er aan!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.