Elfbergenpad … etappe 5

Van Lunteren naar Otterlo. Met de trein van Oosterbeek naar Ede, overstappen en de trein naar Amersfoort. Uitstappen Lunteren. We gaan weer verder waar we gebleven zijn.
Vandaag loop ik op nieuwe zooltjes en in afwachting van de cortisone-injectie heeft mijn podotherapeut een hoefijzer van een soort plakvilt voor mijn hallux valgus gemaakt. Oude zooltjes bij me uiteraard.wp524
Het blijkt een fantastische oplossing te zijn want de hele wandeling heb ik geen last van die voet. Zelfs geen last van mijn nieuwe zooltjes.

We beginnen te lopen richting Gelderse Vallei en komen via een prachtig bos uit op de Hessenweg … de steile weg naar boven naar de Goudsberg. We lopen echt door een gebied met toppen en dalen. Ontstaan door zand- en grindwinningen die hier plaatsvonden bijvoorbeeld voor het “Kippenlijntje” Ede- Amersfoort. Eén van de toppen is de bijna 50 meter hoge Lindeboomsberg … in de vorige eeuw geclaimd als “het Middelpunt van Nederland”.

We steken door naar het Wekeromse zand waar we via een klaphek naar binnen kunnen. Hier schijnt een kudde van 65 moeflons zich voort te bewegen … wij hebben ze niet gezien. Wel is het warm, heel warm met de zon pal boven ons … ploeteren door het losse zand. We zijn dan ook blij als de parkeerplaats aan het eind in zicht komt.
Lunchtijd!!!

We passeren nog een berg … de oude vuilstortplaats van Ede en lopen dan door het particuliere landgoed De Valouwe. De naam van het landgoed doet denken aan het woord Felaoua … zo werd de Veluwe in 793 genoemd. Maar … het kan een een verbastering zijn van het Germaanse woord Flie-ouwe … het land van de Zuiderzee.
Langzamerhand komen we weer via het gehucht “De Roekel” in de bewoonde wereld, verlekkeren ons even bij de bekende Otterlose aspergeboerderij en zien bij de bushalte de ons inmiddels zo bekende groen/gele sticker. We kunnen dus gewoon verder waar we hier gestopt zijn.

Terug met de bus naar Station Arnhem en daar de bus naar Oosterbeek.
Een topdag. Heerlijk weer … 25 graden … ruim 16 km.

Een gedachte over “Elfbergenpad … etappe 5

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.