Elfbergenpad … etappe 3

Niet een echt spectaculaire route. We hebben hem ervaren als heel veel kilometers, heel veel stappen en ruim 4,5 uur in … rond … door en langs Ede. Inmiddels weten we van “deskundigen” dat deze route niet meer echt wordt bijgehouden. Bordjes missen door gekapte bomen, verdwenen hekken e.d. …  je moet eigenlijk een goeie kaart bij je hebben en daar voorziet toeristisch Gelderland je helaas niet van.

Screenshot_2017-03-27-17-19-08[849]

Met de trein naar Ede-Wageningen, langs de restanten van de AKZO  terug naar de spoorwegovergang Arnhem-Utrecht … waar we in het bosgebied ” de  Sysselt” terechtkomen. We hopen vaag nog een wild zwijn tegen te komen  …  maar helaas.

Volgens de beschrijving moeten we op de Kazernelaan uitkomen … we dwalen behoorlijk door het bos en zijn al blij als we uiteindelijk op de nieuwe kazernelaan terecht komen. Een herkenningspunt. N.B. Het pannekoekenrestaurant is dus op maandag gesloten.

We steken over richting Ginkelse – en Edese hei. Genieten met dit schitterende weer. Het is druk … heel druk met mens en dier.  En dan hebben we ook nog onvervalste en onverwachtse  sjans vanuit het luchtruim. We zwaaien wat  met onze camera  als tijdens het nuttigen van onze lunch een militaire helicopter ons in de gaten krijgt en ineens de meest fantastische stunts gaat uithalen … een privéshow.

Na nog wat heen en weer geloop op zoek naar de juiste routebordjes komen we met behulp van  google maps uiteindelijk wel weer op de juiste plek uit maar we hebben wat paden gemist.

In ieder geval een  bushalte bij Boschlust, lijn 108,  op naar het treinstation. Woensdag dezelfde rit weer terug om dan de weg over te steken en het geel/groene bordje weer te volgen richting  Doesburgerbuurt en het Lunterse Buurtbos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.