Elfbergenpad … etappe 2

Wageningse berg …  Station Ede- Wageningen … Dr Hartogweg.

Een uitgelezen dag voor een  etappe-wandeling. Bijna strakblauwe lucht. We starten waar we vorige keer gestopt zijn. Bushalte Wageningse Berg.
Als je het eerste geel/groene bordje volgt denk je dat je de prachtige natuur in gaat lopen. Niets is minder waar. Een heel divers landschap. Eerst  de plaatselijke wijngaard, kleine stukjes (hondenuitlaat)bos, weilanden, soms denk je dat je in Limburg staat,  zo’n mooi heuvellandschap … maar in de verte glimt de hoogbouw van Wageningen.
Dan via Wageningen – Hoog … een parkachtige villawijk …  en heel veel mensen met heel veel honden naar het Bennenkomse bos!

Het Bennekomse bos geeft  wat meer  natuurgevoel … deze naam bestaat nog maar sinds 1967 als mevrouw Ribbius Pelletier haar bezit aan natuurmonumenten  schenkt.

Via Landgoed Hullenberg is het de bedoeling dat we het bos doorlopen en uitkomen op de Bornweg/Dikkenbergweg … maar hier missen we een bordje op een kruispunt … ze zijn ook overal aan het  bomen kappen en daardoor lopen we wat kilometers om. Gelukkig worden we door een vriendelijke dame weer op het goede spoor gezet.

 

Ook met behulp van google maps weten we de twijgfelgevallen op de juiste manier te benaderen en  dan zien we aan de overkant van de weg ons akkertje liggen. Dat moeten we oversteken. Alleen … in de verte rijdt een trekker en de lucht die ons inmiddels omringt doet vermoeden dat wij niet echt ongeschonden zullen oversteken … ons pad is aan het eind gewoon begierd!!!! Ja … platweg gezegd we lopen door de “stront”!

Aan het eind is gelukkig een bankje. We krijgen trek  … dus de lunch uit de rugzakken.  even bijkomen en weer verder.

Absoluut geen leuk stuk om te lopen maar we moeten richting A 12 om daar ergens via een tunneltje op Landgoed Hoekelum te kunnen komen. Dat tunneltje is leuk … daar voel ik me thuis … de “Baron van Wassenaerstunnel”. Dus daar is mijn straat/heuvel naar vernoemd!

Inderdaad loop je aan de  overkant van de snelweg zo het landgoed op. De baron wordt  nog met een monument vereerd …

‘In den jaren 1838 zijn de bosschen de Wassenaers en Balverens-kamp in ontginning gebracht door Otto Baron van Wassenaer, heer van beide Catwijcken en ’t Zant enz. enz. en is deze steen tot zijn dierbaar en hooggeacht aandenken door zijne vijf en dankbaren zonen opgericht anno 1859′. Achter(west-)zijde obelisk: een smeedijzeren medaillon met de stichtingsdatum: 1859. Eronder de volgende inscriptie: ‘De ontginning dezer bosschen is onder het goede opzigt verrigt van Gerrit van Hoogstraten die van af 1820 op Hoekelum als werkbaas zijne trouwe diensten bewijst’

We lopen door tot we tegen het spoor aanlopen en dan is het één recht weg via de volkstuintjes naar het station waar vlakbij  etappe 3 (de spoorwegovergang naar De Sysselt) begint. Voor vandaag is het genoeg geweest. De trein komt er al aan. Terug naar Oosterbeek!

 

3 gedachten over “Elfbergenpad … etappe 2

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.