Velp – Oosterbeek … dagtocht 2

Weer of geen weer … we zijn in de mood. Ik moet me even laten zien in Rijnstate Velp … een mooie gelegenheid om er een wandeling van te maken. Met de bus heen … terug lopen. Een wandeling die rechtstreeks zo’n 7 km zal zijn maar we  kunnen hem eventueel uitbouwen tot 18 km. Lopen op het gevoel … hebben de tijd en nuttigen onderweg wel wat.
Het miezerige weertje deert ons niet.
Ik zie dat Velp een gezellig dorp is … jammer maandagochtend! Maar het gaat om het lopen en in een mum van tijd laten we het dorp achter ons.

Om aan de andere kant van het viaduct al snel tegen Het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen Bronbeek aan te lopen. We besluiten een duik in de geschiedenis te nemen en ja … daar sta je dan wel bij stil.  Vreselijk wat er allemaal gebeurd is.

Uiteraard kan ik niet zomaar doorlopen zonder me te laten vereeuwigen met dit pracht exemplaar. Een echte vent!!!wp271

We vervolgen onze weg via de wijk Geitenkamp en “Hoogte 80”  (waar in de maand mei altijd een paar dagen o.a. muziek-  festivals  gehouden worden)  naar ons lunchadres. Al dagen snak ik naar een kroket en Ria weet me te verrassen.

Door alle niveauverschillen … heuvel op, heuvel af  beginnen mijn benen wat te klagen maar de voeten houden zich nog redelijk. We duiken dan ook meteen de diepte weer in via het monnikspad in park Klarenbeek en de stenen tafel langs het ziekenhuis Rijnstate aan de Wagnerlaan.

Daar gaan we weer omhoog want we willen naar de Schelmse weg. Dus via Zypendaal klauteren we weer verder.

Nog even de Zijpendaalseweg over om  via  Park De Gulden Bodem … de zogenoemde “overtuin” van  Zypendaal ( waar we 3 prachtige bomen vereeuwigen met mij erbij zodat jullie echt zien dat we nog steeds in de miezerregen lopen) naar het hotel/restaurant Trix aan de Schelmseweg te lopen. We snakken naar koffie!!!

OP temperatuur gekomen willen we toch weleens weten hoeveel we hebben gelopen. We schatten allebei  ca 18 km. Een dikke domper. Nog geen 11 km!!!
Nu we in een warme ruimte zijn voelen we pas hoe  nat en koud we zijn en besluiten dat we ons laten ophalen.

.screenshot_2017-02-20-17-16-512206

Thuisgekomen …dringt het tot me door dat we  natuurlijk met die laatste 5 km die we eigenlijk nog hadden moeten lopen wel een eind in de richting van de  18 zouden zijn gekomen. Volgende keer beter en hopelijk  … beter weer!.

2 gedachten over “Velp – Oosterbeek … dagtocht 2

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

Schaepmanblog

Schaepmanmonument Driebergen

kletspraat.springkikker.nl/

Onder het genot van een kopje thee, genieten van het leven

GOLVEN IN ZEE

Zee, leef ik net als jij....voortdurend in beweging.