Ede – Oosterbeek … dagtocht 1

Nu verwachten jullie heel wat  … ik ook trouwens!!!
Ria bericht … “wat vind je van een  grote wandeling. Met de  trein naar Ede en terug lopen … koffie bij de panaromahoeve en  zelf lunch mee!”
Goed plan. Niets mis mee … ware het niet dat bij de laatste wandeling mijn tenen ineens pijn gaan doen. Maar een geboren wandelaar zet zijn/haar ene voet voor de ander … niet moeilijk doen en gaan. Het zal uitkomen op zo’n 18 km  … moet te doen zijn!

Om 10. 00 uur lopend naar het station Oosterbeek, tegen half 11 de trein naar Ede-Wageningen … hier de bewijzen! Moet wel opbiechten dat wanneer de trein ons met grote vaart over het spoor sleurt ik met grote vreze denk “oeps, wel een hele afstand”.

Even tussendoor … ik verdien niets aan de reclame hoor.

Het eerste stuk gaat  langs het spoor, de oude Enka,  een stuk  bos tot aan de  Panorama hoeve waar we  even stoppen voor een heerlijk kopje koffie. Even de   rugzak af … even wennen aan het gewicht er in maar ik word nog steeds blij van wandelen … je wordt er niet moe van maar juist actief!

We vervolgen onze weg via  De Dikkenberg, zien dat we toch een onderdeel van één van de  lange NS wandelingen lopen (tip voor vervolgwandelingen), pakken de Oostereng en het  Landgoed Quadenoord lopen via gedeelten van het Klompenpad Hartensepad het Klompenpad Molenbeeksepad binnen om daar onze lunch te nuttigen  op een picknickbank van het De beeldentuin  (Afrikaanse beelden)

Onze weg loopt verder richting Heelsum waar ik uiteindelijk geen stap meer zonder pijn kan verzetten en we de bus naar huis nemen. Afspraak pedicure en podotherapeut inmiddels gemaakt.

Achteraf hebben we minder gelopen dan gedacht  …  ca. 12 km … maar de kop van onze dagwandelingen is er af

.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.