Dorenweertsepad … een halfje dan

Snijdend koud is het als ik vanmorgen buiten kom. Bevroren sneeuw op de auto … maar we zetten manmoedig door. Ik ga het klompenpad lopen … op de “klompenpad-app”!
Op naar Kasteel Doorwerth!

Direct bij het kasteel wordt het pad al heel duidelijk aangegeven met het bekende klompenbordje dat mij via de binnenplaats van het kasteel en de ophaalbrug aan de achterkant richting de weilanden loodst.

Net voordat we het bos ingaan word je  met een bordje gewezen op de ijskelder die door zijn constante temperatuur inmiddels  de vaste behuizing voor vleermuizen is geworden.

Op klompen  zal ik hier niet graag lopen. Het is  een behoorlijk klim-en klauterpad maar  dat geeft juist zo’n fijn gevoel. Je bent aan het werk. En dan als beloning de uitzichttoren De Boersberg. Helaas is het te nevelig om goed in de verte te kunnen kijken.

Het pad gaat vrij steil naar beneden en dan word ik volgens de app verwezen naar de A50 en daar moet ik onderdoor!! Ik volg het een stukje, ga inderdaad onder de snelweg door maar zie nu steeds op de bordjes staan “aanlooproute”.
Alleen …  ik kom  toch niet aangelopen … ik zit/zat op de route … ergens dus iets heel fouts gedaan. Omdat ik steeds meer richting het westen loop en  vaag op de app zie dat ik na een scherpe bocht ergen in de weilanden uiteindelijk bij het Drielse Veer zal moeten uitkomen begin ik mijn twijfels te krijgen.
2 weken ziek geweest en dan nu door die ijzige uiterwaarden met een snijdende harde wind nog 7 kilometer lopen???

Nee … dan maar de kortste weg terug naar het kasteel. En ja hoor … daar hangt gewoon een  bord met een groot plakkaat over het Dorenweertsepad  met de juiste looprichting.

wp220

Direct achter de ophaalbrug al de foute volgorde 1,3, 2 en toen richting 10.
Op naar de herkansing maar eerst ga ik naar de mij aanbevolen boekwinkel in Wageningen om de papieren klompenpadfolders (€1,50 p.st.) en een goede gedetailleerde kaart te halen.

Beter voor mij!

In ieder geval mijn doel gehaald … de 10.000 stappen zijn binnen en mijn neus is buiten geweest.

4 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.